Mijn viool wil ik:
laten restaureren
laten bouwen
huren
kopen

Mijn strijkstok wil ik:
laten beharen

Bel 030 - 265 84 17
of Mail Maki Ishizuka

Restauratie
Maki

"If not burned, I can fix it."

Mijn specialistische restauratietechnieken heb ik leren beheersen tijdens mijn stage in het atelier H. Köstler in Stuttgart en tijdens mijn werk in het atelier van René Morel in New York. Ik heb hier vijf jaar gewerkt als vioolrestaurateur, waarvan het laatste jaar als hoofd van het atelier. In die tijd heb ik aan 74 prachtige stradivarius, 59 Guarneri del Gesù en 53 Guadagnini gewerkt. Ik heb er in totaal 728 restauraties uitgevoerd. Door te werken met deze kostbare instrumenten heb ik mezelf een zorgvuldige werkwijze aangeleerd, die ik tot op de dag van vandaag op elke viool toepas. Zoals de techniek die ik gebruik om de stapel op exact dezelfde plaats terug te kunnen plaatsen. Deze techniek heb ik ontwikkeld om het specifieke geluid van de stradivarius (zie foto) te waarborgen.
Het is dezelfde techniek die ik toepas tijdens onderhoud werkzaamheden van uw toets.

Een complexe restauratie waar ik bijzonder tevreden over ben is deze Guarneri del Gesù. Onder leiding van René Morel heb ik hier de meest vooruitstrevende technieken toegepast die er op dat moment waren.

Repair rip

Dit hield in dat ik het beschadigde deel van binnen uit heb weggeschaafd totdat er een bijna transparante film van de bovenlaag overbleef. Dit om de textuur van het originele hout te behouden. Dat ik deze techniek heb gebruikt voor de zijkant van een Guarneri del Gesù is zeer uitzonderlijk en kon op veel belangstelling rekenen. Tegenwoordig zal ik zoveel mogelijk van het originele instrument proberen te behouden en heb mezelf een techniek eigen gemaakt om ook deels vanaf de buitenkant te kunnen restaureren, zodat er minder van het originele instrument wordt aangetast.

Door beide technieken uitstekend te beheersen kan ik de meest complexe restauraties uitvoeren.

Restaureren
dat